Vilka är vi då?


 

Vi som står bakom stamnamnet S*Tigerkakan's är Stefan Alm och Linnea Sten. Djur har funnits med i bilden större delen av våra liv. Jag, Linnea, har varit både aktiv och medlem i Föreningen Djurhjälpen men tyvärr så räcker inte tiden till att vara aktiv  just nu. Kanske någon gång i framtiden. Det är där Tequila kommer ifrån.

Våren 2003 var vi och hälsade på Stefans pappa och hans sambo Margot som har uppfödning. Naturligtvis hade de en kull med norska skogkatter. Både jag och Stefan har alltid velat ha en röd norsk skogkatt. Vi föll pladask för Poppe som var den enda hanen i kullen. Vi provade att ställa ut honom och tyckte det var kul. Poppe är idag Grand Internationell Champion.

I juli 2006 bestämde vi oss för att skaffa en fru till Poppe. Efter en del letande så hittade vi en annons på Viola. Ägaren hade själv haft planer på att starta uppfödning men tyvärr blivit allergisk. Poppe blev upp över öronen förälskad i Viola och nu har de fått sin första kull. Innan kullen skulle födas ansökte vi om stamnamn. Efter en del turer fick vårt stamnamn, S*Tigerkakan's, registrerat. Stamnamnet kom till en dag när Poppes uppfödare var på besök. Vi skojade om olika förslag på stamnamn och då kläcktes förslaget Tigerkakan's eftersom vi åt just tigerkaka.

Vi är en liten uppfödning med ambitionen max en till två kullar per år. Vi tycker det är viktigt med ett bra temperament, att få fram friska katter som ligger så nära rasstandarden som möjligt. Vi föder upp norsk skogkatt på hobbybasis och vi följer SVERAK:s regler.

I övrigt består vår familj av Felix och Isack också. Felix är förutom djur även intresserad av hockey, spela dataspel och titta på tv. Isack är så liten ännu att han inte har bestämt vad han är intresserad av. Om man ska våga sig på en gissning så kanske han blir bergbestigare. Isack tycker mycket om djur också. Vi tycker det är bra att barn får möjlighet att umgås med djur från det de är små men givetvis är det vi vuxna som har huvudansvaret för att djuren får det de behöver. Hör gärna av er så berättar vi mer. Här hittar du/ni den norska skogkattens rasstandard och historia/presentation.